MediYoga – Terapeutisk session

MediYoga är en svenskutvecklad terapeutisk yogaform som är utforskad, beprövad och används reguljärt inom svensk hälso- och sjukvård. MediYoga är reglerad, kvalitetssäkrad och metodiserad. Utövandet karaktäriseras av daglig dosering under given tid genom praktiserande av en kombination av medveten andning, mjuka lugna rörelser, koncentrationstekniker, avslappning och meditation. MediYoga kan utföras av vem som helst och kräver inga förkunskaper, alla kan utöva på sin individuella nivå. Du behöver inte vara sjuk för att använda MediYoga som ett verktyg/träningsform utan kan med fördel skapa en bättre hälsa, harmoni och välmående i vardagen även som frisk.

Det råder idag ingen tvekan om att yoga och meditation ger flertalet positiva medicinska effekter. Inom svensk forskning på MediYoga har resultaten visat goda effekter på bl.a. stress, rygg-, hjärt- och sömnproblem, högt blodtryck, smärta, oro och ångest. Du kan ta del av forskningen på www.mediyoga.se under ”Forskning”.

Under en MediYoga – Terapeutisk Session går vi gemensamt igenom din situation genom ett terapeutiskt samtal där vi utifrån ett medicinskt och holistiskt perspektiv försöker identifiera orsaker och samband till rådande obalanser. Målsättningen med sessionen är att du skall få en ökad förståelse och ett individuellt upplägg på en nivå så att du själv kan träna hemma för att påverka din egen självläkning och balans.

En diplomerad MediYoga Terapeut har genomgått MediYoga Institutets samtliga utbildningssteg där terapeuten följer en tydlig samtalsstruktur och etiska riktlinjer.

ETISKA RIKTLINJER

1. Sadhana
2. Öppet hjärta
3. Professionell relation till klient
4. Respekt för alla ståndpunkter
5. Redskap för yogan inte guru
6. Lojal mot klienten
7. Införstådd i maktobalans
8. Tystnadsplikt
9. Medveten om begränsningar i min kompetens
10. 100% ärlighet

KLIENTBERÄTTELSER

”Jennifer är så lyhörd, inkännande och förtroendeingivande att jag inte upplevt någon liknande terapeut trots många år av besök hos olika terapeuter. Det är väldigt enkelt att öppna sig på djupet tack vare den varma och inbjudande atmosfär som man känner omkring Jennifer och som man själv blir omfamnad av under sessionen. Detta tillsammans med de personliga yogaövningarna gör att man känner sig stärkt både fysiskt och psykiskt.
Jag kan varmt rekommendera Jennifer om du vill ta hand om dig själv, få redskap att komma vidare och investera i ditt framtida mående.”

”Jag blev så glad när jag fick göra en MediYoga – Terapeutisk session hos Jennifer. Jag fick berätta om mig själv, mina psykiska och fysiska problem. Vi gick gemensamt igenom min situation. Jennifer är fantastisk lyssnare! Genom frågor identifierade vi orsaker och samband till rådande obalanser. Jag märkte inte var tiden tog vägen. Sen fick jag mediyoga program, som passade mig bra. I en månad nu har jag tränat hemma och det har fungerat utmärkt. Även lärde jag mig att hantera ett plågande problem, så kallat ”Restless legs” med hjälp av eget yoga program.
Varmt rekommenderar jag Jennifer.”

”Jennifer är fantastiskt inkännande och bra på att formulera det hon hör och ser på ett fint sätt. Trots min ålder och att jag länge analyserat och utvecklat mig själv, fick jag nya insikter och lärde mig nya saker.
Jag kan verkligen rekommendera en session med Jennifer!”

”Vid min första yogaterapi – session med Jennifer pratade vi om mina fysiska besvär och om mina relationer med min familj och ursprungsfamilj. Vi kom även in på kost där jag fick hjälp att göra förändringar. Samtalet var spontant och jag kände stort förtroende för Jennifer. Hon kunde hjälpa mig på rätt sätt och jag kunde öppet prata med henne. Jag tycker att vi kom till det sanna problemet och jag fick insikt om detta. Hon gav mig vissa övningar som vi provade tillsammans och när jag kom hem och började yoga så kände jag direkt att övningar var bra för de besvär jag har. Jennifer betonade även att jag skulle under tiden jag gör yogaövningarna lyssna på mig själv mer inåt, släppa prestationen och göra övningarna mer sakta och med inlevelse och försöka få dem att ingå naturligt i min vardag. Jag kan säga att denna session var en väldigt positiv upplevelse och allt kändes bara naturligt.
Jag kan verkligen rekommendera Jennifer.”

”Uppskattar mycket att jag fick möjlighet att komma på en session hos Jennifer. Tyckte vårt möte var givande, hon är lätt att prata med och hade förmågan att ”se in i mitt liv”. Också en ödmjuk känsla av förståelse hur livet har påverkat mig. Uppskattar att hon gav mig ett eget yoga-program, med övningar som passar mig.
Rekommenderar verkligen Jennifer.”

”Sessionen med Jennifer var väldigt välgörande för mig. Ibland kan det var svårt att identifiera vad som är i obalans, man bara känner att något inte är helt okej. Jennifer har en förmåga att genom rätt frågor snabbt identifiera obalanserna och samtalet i sessionen gav mig många insikter om mig själv. Yogaövningarna som Jennifer gav mig var ”spot on”, dels på mitt känsloliv och dels på mina fysiska besvär. Sessionen har hjälpt mig att komma vidare.
Kan varmt rekommendera Jennifer.”

”Jag uppskattade mycket den Mediyoga-session jag var på hos Jennifer. Det var väldigt lätt och enkelt att prata med Jennifer och det som suttit fast inom mig bara rann ut vilket kändes befriande. Jennifer var noggrann och ställde de rätta frågorna. Utifrån vårt samtal och de svar hon fick satte hon ihop ett litet program som var enkom för mig samt en meditation. Vi gjorde övningar och meditation tillsammans, så jag kände mig trygg i vad jag skulle göra. Tidsåtgången var inte större än att det kändes ok att genomföra programmet dagligen/varannan dag. Det är ju dock upp till mig att jobba med detta och periodvis har det gått jättebra och ibland mindre bra, men att jag haft en medvetenhet i det. Vi ska träffas igen och jag tycker det är bra att få fylla på med ny energi och inspiration, att fortsätta jobba med mig själv och min inre trygghet och visdom.
Jag kan verkligen rekommendera Jennifer som guide i det arbetet.”

”Jennifer har stor kunskap både vad gäller kroppen och sinnet. Hon gick lugnt och metodiskt tillväga under vår session och var lyhörd och inkännande. Jag kände stort förtroende för Jennifer från första stund.
Jag kan varmt rekommendera Jennifer.”

”Jennifer fick mig att känna mig välkommen, bekväm och avslappnad i alla frågor som vi gick igenom. Som om vi känt varandra väldigt länge. Jennifer är glad, lättsam och man blir sedd och hon förklarar bra så det är inga problem att förstå. Yogaövningarna som Jennifer gav mig har börjat ge resultat och jag ser fram emot när jag har kommit igång med det fullt ut. Med den kunskapen som Jennifer har i både kroppsligt och själsligt kunnande, så kan jag känna mig säker på att det ger ett gott resultat.
Jag rekommenderar Jennifer varmt.”